Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

2020 syyskoulutuspäivät

Vuoden 2020 keväälle suunnitellut koulutuspäivät siirrettiin pidettäväksi Scandic Rosendahlissa Tampereella 8-9.10.2020. Koulutuksen ohjelmassa tulee olemaan asiaa sähköistyvästä yhteiskunnasta sekä akkuteknologiasta.Ohjelmaluonnoksen ja osallistumiskustannukset löydät tästä. Ohjelma voi vielä tarkentua myöhemmin, mutta ilmoittautumaan pääset jo tästä.

Viimeinen ilmoittaumispäivä koulutukseen on 1.9.2020.


Menneet tapahtumat

NAFI annual meeting Åland

Tukholmassa ja Ahvenanmaalla olisi tarjolla mielenkintoista palotutkintakoulutusta 13.-14.11.2019, NAFI annual meeting Åland.

Koulutus alkaa laivalla Tukholmasta Maarianhaminaan 13.11.2019 ja jatkuu Maarianhaminassa 14.11.2019. Voit osallistua koko tapahtumaan (309 €) matkustamalla omin päin ensin Tukholmaan tai vain jälkimmäiseen päivään matkustamalla Turusta suoraan Maarianhaminaan 14.11.2019 (Mariehamns Stadshus), jolloin koulutustilaisuus on maksuton.

Tarkempi ohjelma (josta löytyy mm. ilmoittautumislinkki).

Palotutkinnan opintopäivät

Suomen palopäällystöliitto järjestää palontutkinnan opintopäivät Jyväskylässä 27.-28.11.2018

Lisätiedot tästä.

Yhdistyksen vuosikokous 2018

pidettiin Fennian tiloissa 15.3.2018 koulutuspäivän jälkeen. Hallitukseen tuli perustamiskokouksen jälkeen ensimmäistä kertaa merkittäviä henkilövaihdoksia. Yhdistyksen puheenjohtajana alusta asti toiminut Tuomas Pälviä luovutti puheenjohtajuuden seuraajalleen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri Mika Laiso Fenniasta. 

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä myös johtava palotarkastaja Janne Rautasuo Espoosta ja paloinsinööri Teemu Hurjanen Hämeenlinnasta, tervetuloa mukaan hallituksen toimintaan.

Uuden puheenjohtajan terveiset 7.5.2018 Suomen Palontutkijat ry: jäsenistölle


Tervehdin Teitä arvoisat Suomen parhaan palontutkija ry:n jäsenet!

Olen kuullut tuon, Suomen parhaan palontutkintayhdistyksen arvostetun tittelin, monta kertaa keskusteluissa. Palontutkintayhdistys perustettiin 2014 ja tarkoituksena nimenomaan kohottaa jäsenistömme ammattitaitoa erittäin vaativan tutkintatoimen, palontutkinnan osalta. Olemme järjestäneet kahdesti vuodessa koulutuspäiviä ja tehneet yhteistyötä niin yksityisten kuin julkisten viranomaistenkin kanssa. Suuri kiitos kuuluu ehdottomasti myös edelliselle puheenjohtajalle Tuomas Pälviälle kuin myös varapuheenjohtajalle Pasi Paloluomalle. Molemmat intohimoisesti kiinnostuneet aiheesta ja saaneet kiitettävän määrän innostuneita mukaan toimintaan.

Iso kiitos Tuomas ja Pasi! Arvostan!

Viime vuosikokouksessa 15.3.2018 valittiin yhdistykselle uusi hallitus ja minut puheenjohtajaksi. Otin tämän pestin nöyränä vastaan. Onhan joukossamme jo yli 140 palontutkinnan ammattilaista eri puolelta Suomea. On minulla niitä “visioitakin”. Ilahduttavasti jäsenistössä on pelastusalan ammattilaisia mukana. Otan varapuheenjohtaja Pasi Hyyryläisen kanssa kopin siitä, että saisimme myös sen toisen tutkivan viranomaisen, poliisin, mukaan.

On ymmärrettävää, että poliisin puolella jatkuva myllerrys organisaatioissa ja niukoissa henkilöresursseissa eläminen, ei ole mieltä ylentävää ja tilanne on varmasti ollut monessa paikassa eloonjäämistaistelua. Vanhana entisenä Suomen valtion poliisijoukossa palvelusta (20v) suorittaneena, annan kaiken ymmärrykseni heille, niin teknisille tutkijoille kuin taktisille tutkijoille. Tuossa tulikin tuota työhistoriaani. Sen verran taustaa ja poliisiselkärankaa on, että nyt kymmenen vuotta organisaatiosta pois olleena yksityisellä puolella, eivät ole minua muuttaneet. Olen totuudenetsijä edelleen.

Tulemme lähettämään Sinulle, arvoisa jäsenemme, kyselyitä mahdollisista koulutusaiheista. Samaten meitä kiinnostaa kovin, onko jäsenistössä henkilöitä jotka voisivat osallistua kouluttajina. Tulemme lähettämään myös kyselyn, jossa kysymme päivitettyjä yhteystietoja voimassa olevine laskutusosoitteineen. Siirrymme nykyaikaan myös siinä, kuten myös sivustomme osalta eli päivitämme sitä mm älypuhelimin sopivaksi. Yhtenä tärkeimmistä asioista näen myös eettisten sääntöjen julkaisemisen sivustollemme yleiselle puolelle. Tulemme myös jokaiselta jäseneltä kysymään hyväksynnän niitä noudattamaan.

Olemme ammattimiehiä ja ammattinaisia, olemme palontutkijoita ja olemme totuudenetsijöitä! Yhdessä!

Kaikkea hyvää ja kaunista!


Mika Laiso,
Puheenjohtaja  

Tälle sivulle otamme mielellään vastaan tietoa muiden järjestämistä yhdistyksen jäseniä kiinnostavista koulutustilaisuuksista. Lähetä ehdotuksesi sähköpostitse info@palontutkijat.fi