Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Save the date 8.5.2024

Koulutuspäivä ja vuosikokous tulossa! Illalla yhdityksen 10 -vuotisjuhlat laivalla, tiedossa ruokatarjoilua ja esiintyjiä. Nyt kannattaa sheivata taateli, säästää päivä ja merkitä se kalenteriin. Kyseessä siis koko päivän ja -illan kestävä tapahtuma Helsingissä (koulutus Länsi-Pasilassa ja risteily Helsingin edustalla).

IAAI-ITC 2024

International Training Conference & Expo 7.-12.4.2024, Las Vegas USA. Lisätietoja yhdistyksen sivuilta:

https://www.firearson.com/Training-Credentials/IAAI-Annual-International-Training.aspx

Menneet tapahtumat

CE-AFI vuosittaiset koulutuspäivät Maltalla 2-3.10.2023.

Keski-Euroopan palontutkintayhdistys CE-AFI järjestää vuosittaisen koulutuspäivän Maltalla 2-3.10.2023. Tilaisuuteen mahtuu vielä mukaan. Lisätietoja ja ohjelma tästä. Lisätietoja voi kysellä Tuomas Pälviältä tuomas.palvia(at)fireinvestigationsuk.com

Palontutkijat ry syyskoulutus

Syyskoulutus 2023: 10-11.10.2023 Turussa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen harjoitusalueella sekä holiday club Caribiassa. Päivien teemana on yhdistyksen jäsenistön toiveiden mukaisesti koulutus paikkatutkintapainotteisena rastikoulutuksena. Lisätietoa Koulutus välilehdeltä.

IAAI-ITC 2023

International Training Conference & Expo 23.-28.4.2023

Cherokee North Carolina, USA. Kansainvälinen vuosittain USA:ssa järjestettävä palontutkinnan konferenssi. Järjestävänä tahoa IAAI. Lisätietoa: https://www.iaaiitc.com/

Palontutkijat ry kevään 2023 koulutuspäivä

Pasilassa 30.3.2023. Luennoitsijoina olivat

Johtaja Antti Näreaho (Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia), Professori Matti Tolvanen (Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta, Rikos ja prosessioikeus, Itä-Suomen yliopisto) ja Oikeusneuvos Jussi Tapani (Korkein oikeus)

Päivän aiheita olivat:

o Rikosprosessin kaari tulipaloissa
o Oikeudenkäynnin osalliset, asema ja odotukset
o Asiantuntijan ja todistajan roolit
o Lausuntojen painoarvo ja merkitys
o Tiedonantovelvollisuus ja -oikeus palontutkinnassa
o Haastattelujen painoarvio ja itsekriminointisuoja
o Eräitä vastuukysymyksiä
o Kerätyn tiedon hyödyntämisrajoituksista

Suomen Palontutkijat Ry järjesti odotetun lähikoulutuksen 7-8.4.2022 suomen Turussa. Saadun palautteen perusteella toteutus oli varsin onnistunut.

Syyskoulutus 2021 järjestetiin kevätkoulutuksen tavoin jäsenistölle suunnattuna verkkokoulutuksena keskiviikkona 27.10.2021 klo 9:00-15:30. Koulutuspäivän teema rakentui toiveiden pohjalta pitkälti alustuksiin suoritettujen tutkintojen ympäriltä.

Vuoden 2020 koulutus toteutettiin yhden iltapäivän kestävänä, jäsenistölle maksuttomana verkkokoulutuksena torstaina 8.10.2020. Koulutuspäivän teemana oli aurinkosähköjärjestelmien paloturvallisuus.


Syyskoulutus 2019 järjestetiin 12.12.2019 Helsingissä. Koulutuspaikka oli Fennia, Kyllikinportti 2, Helsinki.  Koulutuksen ohjelmassa oli asiaa savuhormien ympäriltä sekä kansainvälisenä tuulahduksena Isosta-Britanniasta 3D -mallinnuksen hyödyntämistä palontutkinnassa

Palotutkinnan opintopäivät

Suomen palopäällystöliitto järjestää vuosittain palontutkinnan opintopäivät Jyväskylässä.

Yhdistyksen vuosikokous 2018

pidettiin Fennian tiloissa 15.3.2018 koulutuspäivän jälkeen. Hallitukseen tuli perustamiskokouksen jälkeen ensimmäistä kertaa merkittäviä henkilövaihdoksia. Yhdistyksen puheenjohtajana alusta asti toiminut Tuomas Pälviä luovutti puheenjohtajuuden seuraajalleen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri Mika Laiso Fenniasta. 

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä myös johtava palotarkastaja Janne Rautasuo Espoosta ja paloinsinööri Teemu Hurjanen Hämeenlinnasta, tervetuloa mukaan hallituksen toimintaan.

Uuden puheenjohtajan terveiset 7.5.2018 Suomen Palontutkijat ry: jäsenistölle


Tervehdin Teitä arvoisat Suomen parhaan palontutkija ry:n jäsenet!

Olen kuullut tuon, Suomen parhaan palontutkintayhdistyksen arvostetun tittelin, monta kertaa keskusteluissa. Palontutkintayhdistys perustettiin 2014 ja tarkoituksena nimenomaan kohottaa jäsenistömme ammattitaitoa erittäin vaativan tutkintatoimen, palontutkinnan osalta. Olemme järjestäneet kahdesti vuodessa koulutuspäiviä ja tehneet yhteistyötä niin yksityisten kuin julkisten viranomaistenkin kanssa. Suuri kiitos kuuluu ehdottomasti myös edelliselle puheenjohtajalle Tuomas Pälviälle kuin myös varapuheenjohtajalle Pasi Paloluomalle. Molemmat intohimoisesti kiinnostuneet aiheesta ja saaneet kiitettävän määrän innostuneita mukaan toimintaan.

Iso kiitos Tuomas ja Pasi! Arvostan!

Viime vuosikokouksessa 15.3.2018 valittiin yhdistykselle uusi hallitus ja minut puheenjohtajaksi. Otin tämän pestin nöyränä vastaan. Onhan joukossamme jo yli 140 palontutkinnan ammattilaista eri puolelta Suomea. On minulla niitä “visioitakin”. Ilahduttavasti jäsenistössä on pelastusalan ammattilaisia mukana. Otan varapuheenjohtaja Pasi Hyyryläisen kanssa kopin siitä, että saisimme myös sen toisen tutkivan viranomaisen, poliisin, mukaan.

On ymmärrettävää, että poliisin puolella jatkuva myllerrys organisaatioissa ja niukoissa henkilöresursseissa eläminen, ei ole mieltä ylentävää ja tilanne on varmasti ollut monessa paikassa eloonjäämistaistelua. Vanhana entisenä Suomen valtion poliisijoukossa palvelusta (20v) suorittaneena, annan kaiken ymmärrykseni heille, niin teknisille tutkijoille kuin taktisille tutkijoille. Tuossa tulikin tuota työhistoriaani. Sen verran taustaa ja poliisiselkärankaa on, että nyt kymmenen vuotta organisaatiosta pois olleena yksityisellä puolella, eivät ole minua muuttaneet. Olen totuudenetsijä edelleen.

Tulemme lähettämään Sinulle, arvoisa jäsenemme, kyselyitä mahdollisista koulutusaiheista. Samaten meitä kiinnostaa kovin, onko jäsenistössä henkilöitä jotka voisivat osallistua kouluttajina. Tulemme lähettämään myös kyselyn, jossa kysymme päivitettyjä yhteystietoja voimassa olevine laskutusosoitteineen. Siirrymme nykyaikaan myös siinä, kuten myös sivustomme osalta eli päivitämme sitä mm älypuhelimin sopivaksi. Yhtenä tärkeimmistä asioista näen myös eettisten sääntöjen julkaisemisen sivustollemme yleiselle puolelle. Tulemme myös jokaiselta jäseneltä kysymään hyväksynnän niitä noudattamaan.

Olemme ammattimiehiä ja ammattinaisia, olemme palontutkijoita ja olemme totuudenetsijöitä! Yhdessä!

Kaikkea hyvää ja kaunista!


Mika Laiso,
Puheenjohtaja  

Tälle sivulle otamme mielellään vastaan tietoa muiden järjestämistä yhdistyksen jäseniä kiinnostavista koulutustilaisuuksista. Lähetä ehdotuksesi sähköpostitse info@palontutkijat.fi